My Prophet Muhammad Busy Book

RM59.00

Availability: 50 in stock

SKU: ET56 Category:

Buku ni SPECIAL sebab 2 in 1 tau mommies. Boleh jd busy book, dan boleh juga jadi buku cerita!

Ada 3 aktiviti yg anak2 boleh explore:

– Connecting dots

– Solving puzzle

– Sensory activities (guna bola kapas!) besttttt sangat!

Busy book ni sesuai utk anak-anak berumur 3-6 tahun tapi kakak & abang yg umur 7 tahun ke atas boleh baca sendiri, sambil guide adik2 buat aktiviti 😘 Oleh itu, sebenarnya buku ni sesuai daripada umur 3 sehingga 10 tahun, mommies ❤

Pesanan daripada penulis:

Kenapa penulis menghasilkan buku ni?

“Selepas saya berbincang dgn beberapa pihak yg arif dlm perkembangan kanak-kanak dan Islam, kami merasakan kanak-kanak sgt perlu faham ‘tauhid’ dan kenal Nabi Muhammad SAW seawal umur 3 tahun”

“Bila ingat semula, masa kecil-kecil dulu, saya tahu tentang bulan terbelah dua. Tapi tak masuk dlm hati dan tak faham. Sampailah baru-baru ini (dah besar pun), saya baca kisah moon split ini dengan lebih details, masha Allah saya menangis! It was an amazing event. The moon really split! Kenapa saya tak faham dari dulu konsep dan kebesaran Allah SWT 😭

“Dan masa kecil, saya tak faham konsep awan melindungi Nabi Muhammad tu apa. Jadi, dalam buku ni, saya dan team saya cuba sedaya upaya utk memberi pemahaman yg ringkas dan mudah untuk kanak-kanak faham sejak dari kecil. In shaa Allah!”

Tugasan kita sebagai org dewasa adalah untuk ‘guide’ mereka. Semoga Allah memberkati usaha kita.

Apa yg mommies akan terima:

32 pages busy book (wipe and clean material)

Cotton balls

Puzzle

Weight 0.307 kg
Packging Selamat

Nak Packing Selamat Tambah RM20

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “My Prophet Muhammad Busy Book”

Your email address will not be published.